top of page

Природничий тиждень

З метою поглиблення знань з природознавчих наук, формування екологічного мислення, дбайливого ставлення до охорони навколишнього середовища з 22.04.24 по 26.04.24 пройшов природничий тиждень, «День Землі: зародження нового». До проведення тижня були включені заходи з предметів природничого циклу, фізкультури та естетичного напрямку.

Видатний педагог А.С. Макаренко зазначав: “Гра дає дитинi радiсть. Це буде або радiсть творчостi, або радiсть перемоги, або радiсть естетична”. Заходи, проведені на уроках та під час перерв, показали, хто з учасникiв має кращі знання з предметів природничого циклу, хто кмiтливiший чи спритнiший за інших, розкрили творчі здібності учнів, активізували пізнавальний інтерес учнів; сприяли прояву ініціативи й самостійності, розкриттю індивідуальних здібностей дітей та їх талантів.

У рамках природничого тижня "День Землі: зародження нового" відбулася загальношкільна акція "Селфі з домашнім улюбленцем", найактивнішими учасниками якої став 3-А клас,учні 9-А класу поринули в дослідницьку роботу з хімічних властивостей білків на уроці-практикумі "Якісні реакції на яєчний білок", учні 10-Г класу відвідали кафедру журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького та дізналися про особливості знімання відео на професійні відеокамери, особливості монтажу в програмі "Adobe Premiere" для проведення наукових спостережень за природними об’єктами.

Учні 5-Б, 9-А та 9-Б класів в рамках природничого тижня, який проходить під гаслом "Зародження нового" та напередодні Великодня розписували писанки, тістечка та приготували смачні страви.

Для учнів 6-8 класів на перерві проведено гру Kahoot. Переможцями Kahoot стали учні: Жмакова Владислава, Горбик Макар, Микитенко Софія. Учні 6-х класів висадили на клумбах школи чорнобривці, які вони вирощували з насінини. Кожен з них міг практично використати свої здібності та побачити результати роботи.

Учні 2-4 класів здійснили екскурсію до STEM- центру, де досліджували світ за допомогою інтерактивного глобуса, вчилися керувати дронами і ще дізналися багато цікавого.

Учні 8-Г, 7-А, 6-І, 6-В класу відвідали виставку «Солідарність і допомога в темні часи» і мали змогу послухати особисті історії підлітків і молодих людей, які продемонстрували приклади солідарності і допомоги, єднання і відданості своїм принципам.

Учні 7 класів перевірили свої знання з природничих наук у вікторині «Люби і знай свій рідний край» та позмагалися у квесті «Природа навколо нас».

Тиждень природничих наук закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.




2 перегляди0 коментарів
bottom of page