top of page

Правильні дії рятують життя

20 березня 2023 року Козирь Віталій Вікторович, начальник відділу патріотичного виховання Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, провів разом з викладачем «Захисту України» Пилипенком С.Г. заняття «Мінна безпека» для учнів 9-11 класів Черкаської спеціалізованої школи І- ІІІ ступенів №20.

Загалом у 2022-2023 році у співпраці з відділом патріотичного виховання департаменту освіти та гуманітарної політики було проведено цикл тренінгів на таку тематику: сучасна зброя; домедична допомога при поранені; основи тактичної медицини; радіаційна безпека.

На заняттях учні набули практичних вмінь правильно оцінювати ризики під час надання допомоги, визначати стан пораненого та черговість надання допомоги, користування засобами індивідуальної аптечки, зупиняти кровотечу, а також евакуйовувати поранених, захищати себе і товаришів від радіаційної загрози чи застосування хімічної зброї. Передусім заняття були зосереджені на формування практичних навиків, які можуть стати учням у пригоді в умовах воєнного стану. Своєчасне надання допомоги зберігає життя потерпілим, тому такі вміння та знання є обов’язковими для опанування кожним українцем, а особливо молодим людям, які в майбутньому стануть на захист країни...



11 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page