top of page
  • Фото автораschool20ck

9 листопада – День української писемності та мови, свято, яке єднає нас, українців!

Оновлено: 29 жовт. 2023 р.

Традиційно у цей день учні та вчителі прийшли до школи у вишиванках. Діти підготували стінні газети на мовну тематику, бібліотекар школи – книжкову викладку «Співуча, калинова – наша українська мова». Було проведено класні години, круглі столи, диспути, цікаві конкурси та вікторини, вебквести, приурочені до Дня української мови та писемності. Учням старших класів запропоновано взяти участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіада «Крок до знань», на що вони з ентузіазмом відгукнулися.

Педагоги та учні школи долучилися до відеопроекту «Черкаси поетичні» - декламували улюблені поезії.

Сьогодні ж стартував перший (шкільний) етап міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, у якому взяли участь 402 учні 5-11 класів. Наші учні писали диктанти та конкурсні роботи.

Народна вокальна студія «Беліссімо» (керівник Наталія Висоцька), та Народний художній колектив ансамбль танцю «Надія» (керівник Оксана Дейнега) взяли участь в урочистостях з нагоди Дня української писменості та мови в КНЗ «ЧОІПОПП» ЧОР. Тут же наші юні артисти написали Всеукраїнський диктант єдності.

Сьогодні наша шкільна родина вкотре продемонструвала, що наша рідна мова – це потужний бренд, тому ми прагнемо бути грамотними та говорити солов’їною!



32 перегляди
bottom of page